• Strona główna
  • Forum
  • Galeria
  • Blog
Polish (Poland)English (United Kingdom)
Start Forum
  • Kategorie
  • Ostatnie tematy
  • Szukaj
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła? Zapomniałeś nazwy użytkownika? Załóż konto
14th Louisiana Infantry Regiment
Forum główne
Imprezy

Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021
(1 przeglądających) (1) Gość
Odpowiedz
Nowy temat
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 16

TEMAT: Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021

Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021 10 lata, 2 mies. temu #7872

• Peter
  • Corporal
Z inicjatywy Smednira oraz innych krakowskich rekonstruktorów w sobotę 17 marca odbędzie się przemarsz po terenach nieutwardzonych. W imprezie zorganizowanej przez 14th Louisiana zgłosili również uczestnictwo koledzy z innych epok.
Spotkanie planowane jest na dość późną godzinę czyli 8:00, tak więc wyjście po przygotowaniach nie będzie wcześniej nią 8:30 – 9:00.
(Po konsultacji z Voltigeur przesunąłem termin spotkania na 8:00)

Punkt spotkania: Kraków ul. Mackiewicza 23 (mapka) w okolicach basenu Clepardia i CH Mozart.
Szczegółowe informacje na PW lub e-mail

maps.google.pl/maps?q=krak%C3%B3w+ul.+Ma...kie&t=h&z=17

Celem marszu jest nauka maszerowania i oczywiście musztry, a na końcu fort artyleryjski "Zielonki". Na miejscu planujemy przećwiczyć umiejętności strzeleckie na tamtejszej strzelnicy dynamicznej (ok. 13:00) .

Powrót również pieszy (ale z górki ) do miejsca wymarszu planowany jest na 16 - 17.
Nareszcie w "dobrym" towarzystwie!
Ostatnio zmieniany: 9 lata, 2 mies. temu przez Peter.
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7879

• Voltigeur
  • Wujek Dobra Rada
Mocno się przesuneło wyjście Myślałem, że zostałą ta godzina 7.00-8.00. Ja o 14.00 musze być w pracy - co prawda w stroju - ale na drugim końcu Krakowa, także nie wiem czy podołąm. Natomiast puściłem w obieg informację o przemarszu i dam znać jak z chętnymi

Pssss...nie łączcie mnie z grupą napoleońską Bo z takową się rozstałem..
A czy ty zapłaciłeś już podatek BAT od swojego niewolnika?!
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7889

• Smednir
  • Sergeant
  • smednir@gmail.com
Dlaczego tak późno? Proponowałbym spotkać się o 8, i wyjść w teren nie później niż o 8:30. Strzelnicę mamy ustawiona na 12-13.
Oprócz Voltiego, będą Słowianie, Ruscy i cholera wie kto jeszcze...
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów:
- Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda!
- A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą?
- No, ne...
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7890

• Peter
  • Corporal
Po powrocie do Grodu Kraka planowana jest "wschodniopolska" fasolowa. Polecam. Później można wracać na samym odrzucie
Nareszcie w "dobrym" towarzystwie!
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7891

• Pastesz
  • 14th Louisiana
  • Zaginiony w akcji
Zgłasza swoją obecność ruski sztuk 1. Może ewentualnie pojawi się druga sztuka Widzę, że cały dzień jest zaplanowany, tak się składa, że ponoć mam mieć w weekend jakiś gości, ale sa uprzedzeni, że rano mnie nie ma. Gdyby jednak robili jakies tragiczne problemy z mojej przedłużajacej się nieobecności 'zdezerteruję' z fortu i oddalę się autobusem :]

Z mojej strony mam do zaoferowania aparat, coby jakaś pamiątka w postaci zdjęć była

Będę wdzięczny za informację, czy na planowanej trasie moga się pojawić jakieś kapliczki (tak, kapliczki zdecydowanie nie pasują do 'ruskiego' ale zajmuje sie nimi od 10 lat, więc zawsze jak się gdzieś wybieram, to pytam )
Genialna logistyka!

"Trzeba zacisnąć zęby i przetrwać. Położenie się zmieni..."
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7896

• Gniewosz
  • Wujek Dobra Rada
Slawa!
Co do pogody to od czwartku ma nie padac (temp.ok.9 st.C),a w piatek ma byc
slonecznie z temp. 15, w sobote tez slonko i 17 st. C.Tylko rano jeszcze bedzie
chlodnawo pare stopni na plusie.Jesli tak faktycznie bedzie to pogodowo jest
okij.
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7898

• killerxcartoon
  • Wujek Dobra Rada
Ok ja będę!
Niestety padł mi samochód i jestem skazany na komunikację miejską Peter o ile pamiętam ty kursujesz na tej trasie , jak tam dojechać z pętli na widoku (Bronowice Małe)?
Po drugie niestety mundurek chyba nie dojdzie na piątek... jak coś wskoczę w jakiś inny ciuch .. np żuawów ze styczniówki (czy raczej coś co miało to przypominać)
Po trzecie tym razem optymistycznie jest szansa że pochwalę się nowym sprzętem.. jedzie do mnie smith w cal .50 w wersji artyleryjskiej wraz z osprzętem , będzie szansa go wypróbować (jak znajdę ołów do odlania pocisków)
Jeśli ma być różnoepokowo .. może Loki dołączy od dawna chciał postrzelać.

Gniewosz biorę dla ciebie kentucky z 10 patronów zwinę dla ciebie jak nie lubisz strzelać na papierze załatw sobie jakieś łatki... nie mam też smaru do pocisków jak by ci się chciało przepisy są na bron.iweb.pl możesz zrobić ja jakoś czasu nie miałem...

Pastesz .. mnie tez wzdryga na widok krzyża i czosnku się boję ... Jeśli kręcą cię kapliczki w Mydlnikach jest kilka ciekawych, jedna zrobiona z miejskiego (Krakowskiego) pręgierza. Znam tez lokalizację bardzo ładnej zapomnianej kapliczki ufundowanej przez o ile pamiętam Prezydenta Krakowa Schnidera i jego żonę Zofiję w roku pańskim 1830 ku pokrzepieniu serc Narodu Polskiego - jest na szczycie wzgórza nieopodal Zoo przez przypadek trafiłem w lesie...
Jak cię interesi mogę cyknać zdjęcia i podać namiary na mapach..

Ps jedziecie w strojach czy się gdzies tam przebieracie?
guns don't kill people, people kill people
Ostatnio zmieniany: 10 lata, 2 mies. temu przez killerxcartoon.
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7905

• Gniewosz
  • Wujek Dobra Rada
Dzieki Killer.Oczywiscie, ze w ciuszkach!
Z Widoku to masz 172 ,Opolska do Mackiewicza i przesiadka na 114.115,287.Albo
400-600m pieszkom do miejsca zbiorki.
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7906

• Pastesz
  • 14th Louisiana
  • Zaginiony w akcji
killerxcartoon napisał:

Jak cię interesi mogę cyknać zdjęcia i podać namiary na mapach..

Ps jedziecie w strojach czy się gdzies tam przebieracie?

Mnie interesi bardziej niż bardzo! Wybaczcie Koledzy mały oftopic

Ja na miejsce jadę rowerem W sumie z buta tez bym mógl ale jak się znam, to nie będzie mi się chciało (szczególnie z rana).

A taką jeszcze jedną kwestie poruszyć bym chcial, czy ktoś się nade mną ulituje i pozwole postrzelać z czegoś innego niż aparat fotograficzny, bo obecnie najgroźniejsza broń z której można zrobić użytek w moim posiadaniu to maczeta

Od razu informuję, że moje doświadczenie z bronią kapiszonową w skali od 1 do 10 to jakieś minus 3
Genialna logistyka!

Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7907

• Smednir
  • Sergeant
  • smednir@gmail.com
Nie przejmuj się, damy postrzelać
------------
- No, ne...
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7915

• killerxcartoon
  • Wujek Dobra Rada
To chyba się pośpieszyłem.. liczyłem że smith przyjdzie w czwartek.
Nie przyszłedł.
jak jutro nie przyjdzie to nici .. a nawet jak przyjdzie to nie wiem czy zdąże odlać pociski i zrobić amunicję...
cytując znany film...
KRUCA BOMBA MAŁO CASU MAŁO CASU

zostanie rmik... i kentucky
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7919

• Smednir
  • Sergeant
  • smednir@gmail.com
Bardzo mało czasu. Muszę przygotować całe oporządzenie i ładunki, kruca bomba...
:/
------------
- No, ne...
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7930

• killerxcartoon
  • Wujek Dobra Rada
Dziś gostek zadzwonił i powiedział że nie wysłał paczki.....
Ponoć w wawie poczta paczek nie przyjmuje bo ma awarie.
łapy opadają....
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7931

• Voltigeur
  • Wujek Dobra Rada
Czołem, ja ostatecznie namówiłem oprócz mnie jeszcze na pewno 1 osobę (a na 70% koeljną - okaże się na miejscu). Powiedzcie mi tylko czy ok. godz. 12.00-12.15 możemy być w okolicach jakiejś cywilizacji? Kumpel musi nas zabrać samochodem do pracy
A czy ty zapłaciłeś już podatek BAT od swojego niewolnika?!
Odpowiedz Cytuj

Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7932

• Pastesz
  • 14th Louisiana
  • Zaginiony w akcji
Zdaje mi się, że około 12 winnismy już znaleźć się w okolicach szosy Zielonki - Bibice, czy też ulicy Dożynkowej, to tam nawet autobusy jeżdżą!

No chyba, że szefostwo marszu opracowało jakąś drastycznie okrężną drogę.

Ja tymczasem mogę od siebie dodać, że goście się rozmyślili, przez co cały dzień będzie się z Wami szlajał Ruski
Genialna logistyka!

Odpowiedz Cytuj
Odpowiedz
Nowy temat
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 16
14th Louisiana Infantry Regiment
Forum główne
Imprezy
Zasilane przez Kunena
Wygenerowano w 0.38 sekundy
Reklama
Facebook
Nowe artykuły
  • Pola Chwały 2019 - Niepołomice
  • Bitwa pod Chickamauga, Giżyn 2018, czyli spostrzeżenia początkującego szeregowca
  • Jesienny przemarsz - Puszcza Kozienicka - listopad 2017
  • Antietam 1862 - Giżyn 2017
  • Tajemnica „świecących” ran
Logowanie

• Nie pamiętasz hasła?
  • Nie pamiętasz nazwy?
  • Załóż swoje konto!

Copyright © 2011 14th Louisiana Infantry Regiment.
All Rights Reserved.

Strona wykonana przez dajczak.net

.