Start
Forum

Witamy,
Gościu
|
Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021
(1 przeglądających) (1) Gość
TEMAT: Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021
Przemarsze. 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2021 10 lata, 2 mies. temu #7872
|
Z inicjatywy Smednira oraz innych krakowskich rekonstruktorów w sobotę 17 marca odbędzie się przemarsz po terenach nieutwardzonych. W imprezie zorganizowanej przez 14th Louisiana zgłosili również uczestnictwo koledzy z innych epok.
Spotkanie planowane jest na dość późną godzinę czyli 8:00, tak więc wyjście po przygotowaniach nie będzie wcześniej nią 8:30 – 9:00. (Po konsultacji z Voltigeur przesunąłem termin spotkania na 8:00) Punkt spotkania: Kraków ul. Mackiewicza 23 (mapka) w okolicach basenu Clepardia i CH Mozart. Szczegółowe informacje na PW lub e-mail maps.google.pl/maps?q=krak%C3%B3w+ul.+Ma...kie&t=h&z=17 Celem marszu jest nauka maszerowania ![]() Powrót również pieszy (ale z górki ![]() |
Nareszcie w "dobrym" towarzystwie!
Ostatnio zmieniany: 9 lata, 2 mies. temu przez Peter.
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7879
|
Mocno się przesuneło wyjście
![]() ![]() Pssss...nie łączcie mnie z grupą napoleońską ![]() |
A czy ty zapłaciłeś już podatek BAT od swojego niewolnika?!
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7889
|
Dlaczego tak późno? Proponowałbym spotkać się o 8, i wyjść w teren nie później niż o 8:30. Strzelnicę mamy ustawiona na 12-13.
Oprócz Voltiego, będą Słowianie, Ruscy i cholera wie kto jeszcze... ![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7890
|
Po powrocie do Grodu Kraka planowana jest "wschodniopolska" fasolowa. Polecam. Później można wracać na samym odrzucie
![]() |
Nareszcie w "dobrym" towarzystwie!
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7891
|
Zgłasza swoją obecność ruski sztuk 1. Może ewentualnie pojawi się druga sztuka
![]() Z mojej strony mam do zaoferowania aparat, coby jakaś pamiątka w postaci zdjęć była ![]() Będę wdzięczny za informację, czy na planowanej trasie moga się pojawić jakieś kapliczki (tak, kapliczki zdecydowanie nie pasują do 'ruskiego' ale zajmuje sie nimi od 10 lat, więc zawsze jak się gdzieś wybieram, to pytam ![]() |
Genialna logistyka!
"Trzeba zacisnąć zęby i przetrwać. Położenie się zmieni..." |
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7896
|
Slawa!
Co do pogody to od czwartku ma nie padac (temp.ok.9 st.C),a w piatek ma byc slonecznie z temp. 15, w sobote tez slonko i 17 st. C.Tylko rano jeszcze bedzie chlodnawo pare stopni na plusie.Jesli tak faktycznie bedzie to pogodowo jest okij. ![]() |
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7898
|
Ok ja będę!
Niestety padł mi samochód i jestem skazany na komunikację miejską Peter o ile pamiętam ty kursujesz na tej trasie , jak tam dojechać z pętli na widoku (Bronowice Małe)? Po drugie niestety mundurek chyba nie dojdzie na piątek... jak coś wskoczę w jakiś inny ciuch .. np żuawów ze styczniówki (czy raczej coś co miało to przypominać) Po trzecie tym razem optymistycznie jest szansa że pochwalę się nowym sprzętem.. jedzie do mnie smith w cal .50 w wersji artyleryjskiej wraz z osprzętem , będzie szansa go wypróbować (jak znajdę ołów do odlania pocisków) Jeśli ma być różnoepokowo .. może Loki dołączy od dawna chciał postrzelać. Gniewosz biorę dla ciebie kentucky z 10 patronów zwinę dla ciebie jak nie lubisz strzelać na papierze załatw sobie jakieś łatki... nie mam też smaru do pocisków jak by ci się chciało przepisy są na bron.iweb.pl możesz zrobić ja jakoś czasu nie miałem... Pastesz .. mnie tez wzdryga na widok krzyża i czosnku się boję ![]() Jak cię interesi mogę cyknać zdjęcia i podać namiary na mapach.. Ps jedziecie w strojach czy się gdzies tam przebieracie? |
guns don't kill people, people kill people
Ostatnio zmieniany: 10 lata, 2 mies. temu przez killerxcartoon.
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7905
|
Dzieki Killer.Oczywiscie, ze w ciuszkach!
Z Widoku to masz 172 ,Opolska do Mackiewicza i przesiadka na 114.115,287.Albo 400-600m pieszkom do miejsca zbiorki. |
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7906
|
killerxcartoon napisał:
Jak cię interesi mogę cyknać zdjęcia i podać namiary na mapach.. Ps jedziecie w strojach czy się gdzies tam przebieracie? Mnie interesi bardziej niż bardzo! Wybaczcie Koledzy mały oftopic ![]() Ja na miejsce jadę rowerem ![]() A taką jeszcze jedną kwestie poruszyć bym chcial, czy ktoś się nade mną ulituje i pozwole postrzelać z czegoś innego niż aparat fotograficzny, bo obecnie najgroźniejsza broń z której można zrobić użytek w moim posiadaniu to maczeta ![]() Od razu informuję, że moje doświadczenie z bronią kapiszonową w skali od 1 do 10 to jakieś minus 3 ![]() |
Genialna logistyka!
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7907
|
Nie przejmuj się, damy postrzelać
![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7915
|
To chyba się pośpieszyłem.. liczyłem że smith przyjdzie w czwartek.
Nie przyszłedł. jak jutro nie przyjdzie to nici .. a nawet jak przyjdzie to nie wiem czy zdąże odlać pociski i zrobić amunicję... cytując znany film... KRUCA BOMBA MAŁO CASU MAŁO CASU zostanie rmik... i kentucky |
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7919
|
Bardzo mało czasu. Muszę przygotować całe oporządzenie i ładunki, kruca bomba...
:/ |
------------
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7930
|
Dziś gostek zadzwonił i powiedział że nie wysłał paczki.....
Ponoć w wawie poczta paczek nie przyjmuje bo ma awarie. łapy opadają.... |
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7931
|
Czołem, ja ostatecznie namówiłem oprócz mnie jeszcze na pewno 1 osobę (a na 70% koeljną - okaże się na miejscu). Powiedzcie mi tylko czy ok. godz. 12.00-12.15 możemy być w okolicach jakiejś cywilizacji? Kumpel musi nas zabrać samochodem do pracy
![]() |
A czy ty zapłaciłeś już podatek BAT od swojego niewolnika?!
|
Odp: Przemarsz przedwiosenny. Okolice Krakowa marzec 2012-03-17. 10 lata, 2 mies. temu #7932
|
Zdaje mi się, że około 12 winnismy już znaleźć się w okolicach szosy Zielonki - Bibice, czy też ulicy Dożynkowej, to tam nawet autobusy jeżdżą!
![]() No chyba, że szefostwo marszu opracowało jakąś drastycznie okrężną drogę. Ja tymczasem mogę od siebie dodać, że goście się rozmyślili, przez co cały dzień będzie się z Wami szlajał Ruski ![]() |
Genialna logistyka!
Wygenerowano w 0.38 sekundy