Start
Forum

Witamy,
Gościu
|
Spotkania w "Jankeskim Dezerterze"
(1 przeglądających) (1) Gość
TEMAT: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze"
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28541
|
Czołem,
Nie dam rady. Liczę na następny raz. Podajcie jakieś daty. |
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28542
|
Będę .
|
Za tę wiadomość podziękował(a): Cooker
|
Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28543
|
Clayton także potwierdził obecność
![]() Czyli na spotkaniu będą Smednir Gniewosz Clayton i moja skromna osoba ![]() |
Za tę wiadomość podziękował(a): Gniewosz
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28544
|
Było nasz wincyj niż śtery cztuki, było miło, było konstruktywni . Zresztom organy decyzyjne wszystko opiszom maluczkim
![]() |
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28546
|
Wątki pojawiać się będą sukcesywnie i mam nadzieję, że konstruktywnie rozwijać.
Ze swojej strony zasygnalizuje kilka tematów: 1) organizacja Wigilii - temat w osobnym wątku, 2) Giżyn 2020: - zostajemy przy Oblężeniu Petersburga - Kagan, bardzo fajnie rozpisałeś scenariusz bitwy, czy w oparciu o lekturę możesz go nieznacznie przerobić i dostosować do nowych okoliczności? Niewątpliwie godnym upamiętnienia epizodem będzie 'bitwa' o Krater. W styczniu, po kolejnym naszym spotkaniu, prześlę do naszych gospodarzy prośbę o dostosowania pola bitwy do nowych warunków. Dlatego tak ważne jest abyśmy mogli jak najszybciej przedyskutować scenariusz i tym samym dać czas Mieszkańcom na rozbudowane fortyfikacji itd. - do dwóch - trzech tygodni przygotowujemy zaproszenia, myślę że temat ogarnę z pomocą Wielebnego, - przepisy regulacyjne uczestnictwa, ze względów m.in. bezpieczeństwa, proponuję rozpisać zgodnie z tym co widnieje na stronie Blue & Grey Alliance czy choćby przy 155-leciu bitwy pod Bentonville (www). Czy ogarnięciem tego tematu mógłby zająć się Cooker? - rozszerzamy szeroko pojętą akcje propagandową ![]() Wszelkie pomysły mile widziane. Z racji 'otwarcia' Mauzoleum, chcielibyśmy aby Giżyn w przyszłym roku był imprezą wyjątkową. Stąd prośba o większe zaangażowanie się w jego przygotowanie do wszystkich Niebieskich i Szarych. 3) Aby wesprzeć na polu bitwy naszych Niebieskich Przyjaciół, zapadła decyzja o uruchomieniu nowego projektu w ramach działania 14th LA. Projekt będzie polegał na utworzeniu regimentu 31st NY, kompanii C, którym w zależności od okoliczności dowodzić będzie Krakers (w stopniu sierżanta?). Mam nadzieje, że sam zainteresowany podejmie się tego szlachetnego czynu ![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28547
|
Mam zostać ministrem propagandy?
![]() |
Za tę wiadomość podziękował(a): Smednir
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28549
|
a czy w tej jednostce komendy wydawano po Polsku ???
![]() |
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28550
|
Czuć powiew świeżej krwi
![]() ![]() |
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28551
|
cieszę się że zapadła taka decyzja
![]() ![]() |
|
Odp: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28554
|
Krakers napisał:
a czy w tej jednostce komendy wydawano po Polsku ??? ![]() Jak Ci wygodnie ![]() ![]() Wskazane jest żebyś przeklinał, bił i wyzywał. Armia w Unii to nie przelewki ![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28555
|
Oczyma wyobraźni widzę taką scenkę
![]() |
|
Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 6 mies. temu #28557
|
Panie i Panowie,
Proponuję ustalić spotkanie organizacyjne w grudniu dla podsumowania roku i tego co udało się osiągnąć przy organizacji imprez i projektów na rok 2020 ![]() Chętni? |
|
Odp: Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 5 mies. temu #28561
|
Małymi kroczkami powinniśmy przygotowywać się do Wigilii.
Propozycja spotkania to 14 grudnia (sobota), proszę o deklaracje, abyśmy mogli zarezerwować odpowiednio dużo miejsca... |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
Za tę wiadomość podziękował(a): Brat Szary
|
Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 5 mies. temu #28562
|
Dla mnie dwie osoby proszę
![]() Chęć przybycia wyraził Guziec z prośbą o pomoc z noclegiem |
|
Odp: Re: Spotkania w "Jankeskim Dezerterze" 2 lata, 5 mies. temu #28564
|
Ja niestety nie dam rady 14 grudnia
|
"And now with my latest writing and utterance, and with what will near to my latest breath, I here repeat, & would willingly proclaim, my unmitigated hatred to Yankee rule—to all political, social and business connections with Yankees, & to the perfidious, malignant, & vile Yankee race."
|
Wygenerowano w 0.34 sekundy