Start
Forum

Welcome,
Guest
|
5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin
(1 viewing) (1) Guest
|
TOPIC: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin
Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28170
|
Szanowni moi,
Piszę już trzeci post z rzędu, jeden pod drugim. Poprosiłem o kontakt w sprawie wypełnienka ważnego dokumentu dotyczącego członkostwa naszej grupy na ogólnopolskim pikniku. Dzisiaj jest termin składania dokumentów, a oprócz Kacpra i kilku przebłysków gotowości do tego eventu temat LEŻY i KWICZY w agonii. Udało mi się poprosić organizatora o przedłużenie tego terminu do 20 czerwca, jednak przyznacie chyba, że jest to słabe wizerunkowo dla nas jako ekipy relonstrukcyjnej. Proszę po raz kolejny o przesłanie adresów e-mail, od osób zainteresowanych wzięciem udziału w imprezie... ...lub zwyczajnie danie do zrozumienia, że należy nasz udział odwołać |
|
Odp: Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28173
|
Brunio dawno się nie logował na forum, wyślę Ci telefon do niego na pw, mam nadzieję że nie Brunio nie będzie miał nic przeciwko
![]() Madeline też tu już trochę nie było, chyba najlepiej ją łapać przez facebooka. |
A la guerre comme à la guerre.
|
Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28174
|
Madeline już dała mi znaka, że się nie pojawi
![]() Co do Brunia byłbym chętny za kontakt ![]() |
|
Re: Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28176
|
Cześć, Nie mam pomysłu co do dioramy. Nie bedziemy przecież robić palisad ani okopu. Mogę wziąć i rozstawić moją "psią budę". Jeśli ktoś mógłby napisać na drewnianej tabliczce : "Typhus ! Do not disturb" to może by wystarczyło. Przyjadę 05. lipca i pozostanę do wieczora a potem muszę wracać do domu ze względu na żywy inwentarz. 06. lipca przyjadę raniutko i już pozostanę do 07. lipca. Pozdrawiam.
|
Poprawność polityczna to knebel zakładany narodom przez oprychów politycznych.
The following user(s) said Thank You: Dawid
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28178
|
Chyba, uda mi się jednak przyjechać do Dęblina. W sobotę. Z gratów, mam A-tent, psią budę, bęben, jakieś skrzynki, czajnik. Reszta u gregoriusa, niestety. No i sztandaru, w mordę, nie ma. Mam tylko małą flagę konfederackiej marynarki. Mogę zabrać 2 osoby z Warszawy. Przydały by się jeszcze, przynajmniej 4 karabiny z bagnetami do stack arms. Ja wezmę dwa. Sam obóz, namioty, ognisko, to niezła diorama
|
The following user(s) said Thank You: Cooker
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28181
|
Karabin, ruszt z trójnogiem, i namiot pożyczę Kacprowi.
|
The following user(s) said Thank You: Brat Szary, wielebny_Rafael
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28183
|
Słodki wrote:
Karabin, ruszt z trójnogiem, i namiot pożyczę Kacprowi. Dobrze, że nic z tych rzeczy nie będzie mógł wyprać po evencie, nim odda. |
The following user(s) said Thank You: Słodki
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28185
|
Wielebny, dajesz do myslenia....
![]() |
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28189
|
Pomysł na dioramę mam prosty, rozstawimy obóz z kilku namiotów, w których się umościmy. Na skraju naszej "posesji" usypiemy ziemię, wbijemy krzyż, na którym można zawiesić kapelusz.
W jednym z namiotów położyłbym kogoś w bandażach. Guziec z racji przejęcia sprzętu kuchennego zajmie się gotowaniem strawy, którą będzie można ewentualnie częstować gości tego multiperiodyku. Do naszej dyspozycji będzie drewno na opał, myślę że inne rzeczy można spróbować namotać ![]() Co do przyjazdów ludzi spoza zgłoszenia RODO dla wojska, oczywiście "dygnitarze" WP biją pianę z pyska, że zasady i to i tamto, ale organizator z ramienia rekonstruktorów już w tej chwili twierdzi, że na zasadach widzów, będą mogły dochodzić dodatkowe osoby (a wszystko i tak wyjdzie w praniu) xD |
|
|
Time to create page: 0.21 seconds