• Home
  • Forum
  • Gallery
  • Blog
Polish (Poland)English (United Kingdom)
Start Forum
  • Kategorie
  • Ostatnie tematy
  • Szukaj
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
Forgot your password? Forgot your username? Create an account
14th Louisiana Infantry Regiment
Forum główne
Imprezy

5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin
(1 viewing) (1) Guest
Reply Topic
New Topic
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin

Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28170

• Cooker
  • 14th Louisiana
Szanowni moi,

Piszę już trzeci post z rzędu, jeden pod drugim. Poprosiłem o kontakt w sprawie wypełnienka ważnego dokumentu dotyczącego członkostwa naszej grupy na ogólnopolskim pikniku.

Dzisiaj jest termin składania dokumentów, a oprócz Kacpra i kilku przebłysków gotowości do tego eventu temat LEŻY i KWICZY w agonii.

Udało mi się poprosić organizatora o przedłużenie tego terminu do 20 czerwca, jednak przyznacie chyba, że jest to słabe wizerunkowo dla nas jako ekipy relonstrukcyjnej.

Proszę po raz kolejny o przesłanie adresów e-mail, od osób zainteresowanych wzięciem udziału w imprezie...

...lub zwyczajnie danie do zrozumienia, że należy nasz udział odwołać
Reply Quote

Odp: Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28173

• von Munchhausen
  • 14th Louisiana
Brunio dawno się nie logował na forum, wyślę Ci telefon do niego na pw, mam nadzieję że nie Brunio nie będzie miał nic przeciwko
Madeline też tu już trochę nie było, chyba najlepiej ją łapać przez facebooka.
A la guerre comme à la guerre.
Reply Quote

Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28174

• Cooker
  • 14th Louisiana
Madeline już dała mi znaka, że się nie pojawi

Co do Brunia byłbym chętny za kontakt
Reply Quote

Re: Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28176

• Brunio
  • 14th Louisiana
Cześć, Nie mam pomysłu co do dioramy. Nie bedziemy przecież robić palisad ani okopu. Mogę wziąć i rozstawić moją "psią budę". Jeśli ktoś mógłby napisać na drewnianej tabliczce : "Typhus ! Do not disturb" to może by wystarczyło. Przyjadę 05. lipca i pozostanę do wieczora a potem muszę wracać do domu ze względu na żywy inwentarz. 06. lipca przyjadę raniutko i już pozostanę do 07. lipca. Pozdrawiam.
Poprawność polityczna to knebel zakładany narodom przez oprychów politycznych.
Reply Quote
The following user(s) said Thank You: Dawid

Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28178

• Brat Szary
  • Sergeant
Chyba, uda mi się jednak przyjechać do Dęblina. W sobotę. Z gratów, mam A-tent, psią budę, bęben, jakieś skrzynki, czajnik. Reszta u gregoriusa, niestety. No i sztandaru, w mordę, nie ma. Mam tylko małą flagę konfederackiej marynarki. Mogę zabrać 2 osoby z Warszawy. Przydały by się jeszcze, przynajmniej 4 karabiny z bagnetami do stack arms. Ja wezmę dwa. Sam obóz, namioty, ognisko, to niezła diorama
Reply Quote
The following user(s) said Thank You: Cooker

Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28181

• Słodki
  • 14th Louisiana
Karabin, ruszt z trójnogiem, i namiot pożyczę Kacprowi.
Reply Quote
The following user(s) said Thank You: Brat Szary, wielebny_Rafael

Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28183

• wielebny_Rafael
  • Corporal
Słodki wrote:
Karabin, ruszt z trójnogiem, i namiot pożyczę Kacprowi.

Dobrze, że nic z tych rzeczy nie będzie mógł wyprać po evencie, nim odda.
Reply Quote
The following user(s) said Thank You: Słodki

Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28185

• Słodki
  • 14th Louisiana
Wielebny, dajesz do myslenia....
Reply Quote

Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 2 years, 11 months ago #28189

• Cooker
  • 14th Louisiana
Pomysł na dioramę mam prosty, rozstawimy obóz z kilku namiotów, w których się umościmy. Na skraju naszej "posesji" usypiemy ziemię, wbijemy krzyż, na którym można zawiesić kapelusz.
W jednym z namiotów położyłbym kogoś w bandażach. Guziec z racji przejęcia sprzętu kuchennego zajmie się gotowaniem strawy, którą będzie można ewentualnie częstować gości tego multiperiodyku.
Do naszej dyspozycji będzie drewno na opał, myślę że inne rzeczy można spróbować namotać

Co do przyjazdów ludzi spoza zgłoszenia RODO dla wojska, oczywiście "dygnitarze" WP biją pianę z pyska, że zasady i to i tamto, ale organizator z ramienia rekonstruktorów już w tej chwili twierdzi, że na zasadach widzów, będą mogły dochodzić dodatkowe osoby
(a wszystko i tak wyjdzie w praniu) xD
Reply Quote
Reply Topic
New Topic
  • Page:
  • 1
  • 2
14th Louisiana Infantry Regiment
Forum główne
Imprezy