Start
Forum

Witamy,
Gościu
|
5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin
(1 przeglądających) (1) Gość
|
TEMAT: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin
5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #27987
|
Otrzymalismy zapytanie, które poniżej wklejam. Organizator prosi o info, czy jest szansa na przybycie z naszej strony.
[...] piknik historyczny Good Morning Dęblin, odbędzie się 5 - 7 lipca 2019 r. na terenie fortów Twierdzy Dęblin. 1. Organizatorem Pikniku Historycznego jest Muzeum Sił Powietrznych w Dęblinie. W Pikniku mogą uczestniczyć zgłoszeni członkowie stowarzyszeń i grup rekonstrukcyjnych zajmujących się odtwórstwem historycznym formacji wojskowych Stanów Zjednoczonych Ameryki oraz polskich powiązanych historycznie wspólnym działaniem jak i innych powiązanych historycznie również jako przeciwnik. Czy byli by Państwo zainteresowani wystawieniem dioramy historycznej na pikniku, zapewniamy nocleg, wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja - ognisko) oraz udział w konkursie dioram. |
A la guerre comme à la guerre.
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez von Munchhausen.
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28029
|
Hmmm.... Trzy tygodnie minęły i nikt nie odpisał na to pytanie? Mój tata - pasjonat lotnictwa też mnie pytał, czy będziemy na tej imprezie. Wbrew pozorom impreza nie dotyczy tylko XX wieku. Organizatorzy piszą o całej historii USA.
"W roku stulecia wojskowej współpracy Polski i Stanów Zjednoczonych Ameryki, Muzeum Sił Powietrznych zaprasza do Dęblina na pierwszy w Polsce zlot grup rekonstrukcji historycznych, odtwarzających uzbrojenie i wyposażenie wojska Stanów Zjednoczonych Ameryki z lat 1775‒2018." To cytat z pisma "Pod dobrymi skrzydłami". Mam w PDF cały ten artykuł, gdyby ktoś był zainteresowany. Myślę, że fajnie byłoby uczestniczyć w takiej imprezie. W razie czego ja jestem chętna i zgłaszam swój udział. Ktoś jeszcze? |
Oh, yes, I am a Southern girl,
And glory in the name! Hurrah! Hurrah! For the sunny South so dear! Three cheers for the homespun dress The Southern ladies wear! ![]() |
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28031
|
Bardzo chętnie. Mam stosunkowo blisko do Dęblina z Warszawy i chętnie wesprę brać konfederacką swoją obecnością.
|
Za tę wiadomość podziękował(a): Brat Szary, gregorius
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28032
|
Myślę, że warto odwiedzić Dęblin, zostawić jakiś ślad, nawiązać kontakty i przygotować do spotkania w Giżynie.
Pamiętajmy , w tym roku GIŻYN NAJWAŻNIEJSZY !!!! 100 procentowa mobilizacja !!!! |
Za tę wiadomość podziękował(a): Brat Szary
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28044
|
muzeumsp.pl/apel-do-grup-rekonstrukcji-historycznej/?fbclid=IwAR2KbpP0ctHXbWN_JUcs_hZyUasKBJWWP76jQCMqJqiOoXVZBNw81zIwJYE
Warto zapoznać się z treścią..... jest mowa o nagrodzie za wykonanie dioramy. |
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28046
|
Wysłałem informację do organizatora, że jest zainteresowanie z naszej strony.
Myślę, że ci co chcą jechać powinni się zastanowić jak ma wyglądać diorama i wysłać kartę zgłoszenia. Organizator potrzebuje dość dokładnych danych jakie materiały na dioramę ma przygotować. Przeczytajcie kartę zgłoszenia: muzeumsp.pl/wp-content/uploads/2019/02/K...-zg%C5%82oszenia.pdf |
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez von Munchhausen.
Za tę wiadomość podziękował(a): Brat Szary, gregorius
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28049
|
Mam rodzinne plany w tym czasie, ale nie mówię jeszcze ostatniego słowa
|
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 3 mies. temu #28050
|
Organizator prosi o pilny kontakt:
Witam proszę o pilny kontakt telefoniczny, pod numer 660 974 846 i przesłanie maila na którego możemy wysłać formularzr zgłoszeniowe |
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 2 mies. temu #28056
|
W załącznikach są dokumenty od organizatora. Do wypełnienia i odesłania.
Plik załącznika:Nazwa pliku: Karta-zgoszenia-uczestnika-Zlotu-Good-Morning-Dblin-4-7.07.2019.docxWielkość pliku: 1,905 KB Plik załącznika:Nazwa pliku: Regulamin-Pikniku-Historycznego-Good-Morning-Dblin-5-6-lipca-2019r.-27.02.2019.docxWielkość pliku: 23 KB |
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 2 mies. temu przez von Munchhausen.
|
Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 2 mies. temu #28057
|
Na ostatni gwizdek udało się zgłosić naszą dioramę
![]() Panowie i Panie, mobilizacja! Będziemy mieć miejsce na namioty i ognisko wraz z dostarczonym drewnem. Jestem w kontakcie z kolegą Piotrem, który jest pośrednikiem między grupami, a organizatorem. Zgłoszonych jest 6 miejsc, prosiłbym o mobilizację i dopisanie się do fajnego wyjazdu ![]() 1. Cooker 2. Guziec 3. Madeline |
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 2 mies. temu przez Cooker.
Za tę wiadomość podziękował(a): Madeline
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 2 mies. temu #28058
|
Nie Booker tylko Boorek jeśli już. Ale to jest pseudo z fejsa. Tu jestem Madeline.
![]() |
Oh, yes, I am a Southern girl,
And glory in the name! Hurrah! Hurrah! For the sunny South so dear! Three cheers for the homespun dress The Southern ladies wear! ![]()
Za tę wiadomość podziękował(a): Cooker
|
Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 2 mies. temu #28059
|
Przepraszam za błąd
![]() Operuje z telefonu, już poprawione ![]() |
Za tę wiadomość podziękował(a): Madeline
|
Re: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 2 mies. temu #28083
|
Ja też przyjadę. Mam blisko.Mam dwa mundury, nasz i jankeski. Wezmę oba na wszelki wypadek.
|
Poprawność polityczna to knebel zakładany narodom przez oprychów politycznych.
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata, 1 miesiąc temu #28097
|
Aktualna lista
![]() 1. Cooker 2. Guziec 3. Madeline 4. Brunio Ogólnie jestem w stałym kontakcie z działem organizacyjnym. Moją koncepcją jest zrobić przykładowy punkt postojowy wojska, wliczając w to namioty sypialniane oraz jeden namiot "medyczny", w którym położymy osobę chętną, owiniemy na przykład nogę białymi szmatami i będzie cacy ![]() Obok namiotu medycznego myślałem nasypać trochę ziemi w formie grobu, postawić jakiś sklecony z czegokolwiek krzyż ![]() |
|
Odp: 5-7 lipca 2019 piknik historyczny Good Morning Dęblin 3 lata temu #28155
|
WAŻNA SPRAWA!!!
Potrzebuję od osób zgłoszonych informacje na priv co do adresu mail. Musze wam wysłać do podpisania regulamin RODO dla Wojska Polskiego ![]() Termin jest krótki, do 10 czerwca! |
|
|
Wygenerowano w 0.29 sekundy