Start
Forum

Witamy,
Gościu
|
Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia i 155-lecia
(1 przeglądających) (1) Gość
TEMAT: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia i 155-lecia
Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia i 155-lecia 9 lata, 3 mies. temu #14546
|
Poniżej zamieszczam listę imprez, którą z okazji okrągłej rocznicy podejmuje się największe stowarzyszenie rekonstruktorów ACW w Ameryce: Blue and Grey Alliance.
Załącznika 150thEventListMaster150th1.9.111.pdf nie znalezionoW tym roku, oprócz Gettysburga planują Chickamaugę. W "jej" sprawie dostałem już pierwsze listy informacyjne. Impreza odbędzie się 21-22 września. Nie wiem co będzie w 2014, ale bardzo interesująco zapowiada się Wilderness. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
Ostatnio zmieniany: 9 lata, 3 mies. temu przez Smednir.
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 9 lata, 2 mies. temu #15698
|
No i ruszyła strona kolejnej arcyciekawej imprezy:
battleofchancellorsville.com/ |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
Za tę wiadomość podziękował(a): Greywolf
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 9 lata, 2 mies. temu #15701
|
Jeszcze zdążymy
![]() P.S. Strona ruszyła jeszcze w zeszłym roku. |
.
Ostatnio zmieniany: 9 lata, 2 mies. temu przez Greywolf.
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 9 lata, 2 mies. temu #15706
|
Kuszące, ale nie...
![]() Może następnym razem. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #18743
|
|
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #18747
|
Appomattox kusi. Tam jest tak fajnie! naprawdę miejsce jest klimaciarskie (w przeciwieństwie do Atlanty). tam czas stanął w miejscu. Ja byłam zachwycona, choć spotkałam tam tylko jednego naszego i jednego jankesa. W 2015 na pewno będzie ich więcej
![]() |
Oh, yes, I am a Southern girl,
And glory in the name! Hurrah! Hurrah! For the sunny South so dear! Three cheers for the homespun dress The Southern ladies wear! ![]() |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #18749
|
Smednir i Madeline a do tego Clayton i Braciszek - ależ Wy ciśniecie nas w kierunku Stanów. Miejcie litość.
Już i tak w głowie mi wirują Wasze relacje z eskapady. Czasem myślę że byłem tam z Wami... |
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #18753
|
Żołnierze, ale my właśnie m.in. w tym celu zakładamy Stowarzyszenie, abyśmy mogli zebrać fundusze na wspólny wyjazd. To jeden z priortetów tego przedsięwzięcia. Przypominam, że nasz regiment był tego pamiętnego dnia pod Appomatox. I nas nie może tam zabraknąć.
Czy uda nam się zebrać fundusze, nie wiem. Czas pokaże. Ale na pewno będziemy się starać, aby pojechać w jak najliczniejszym gronie. Kilka lat temu wierzyłem w "Gettysburg 2013", teraz wierzę w "Appomatox 2015". A czy ja pojadę, obecnie nie ma większego znaczenia... |
------------
Za tę wiadomość podziękował(a): Madeline
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #19018
|
Mam dobre wieści na temat ew. Wilderness w przyszłym roku.
Mamy już noclegi w Waszyngtonie... ![]() |
------------
Za tę wiadomość podziękował(a): Pastesz
|
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #19032
|
Waszyngton to brzydkie miasto...
![]() |
Oh, yes, I am a Southern girl,
And glory in the name! Hurrah! Hurrah! For the sunny South so dear! Three cheers for the homespun dress The Southern ladies wear! ![]() |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 6 mies. temu #19042
|
Owszem, w porównaniu z NYC czy Nowym Orleanem, jakieś takie obdarte z klimatu. Bardzo federalne, aż sztuczne...
Niemniej jednak, mamy z niego blisko do kilku interesujących miejsc, takich jak Richmond, Manassas, Fredericksburg, Wilderness, Spotsylvania... ![]() |
------------
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 5 mies. temu #19189
|
Wieści na temat bitwy pod Franklin (TN)!
(od 1st Sgt. Van Leuven) The 150th Reenactment is scheduled for Nov. 15 and 16, 2014 and will be held at the Eastern Flank Battle Park right next to the Carnton Plantation in Franklin. Let's put it on our schedules as the 7th was in the thick of it. Hmm... Listopad? 7th FL jedzie... ![]() |
------------
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 5 mies. temu #19191
|
Listopad powiadasz... ;>
|
Genialna logistyka!
"Trzeba zacisnąć zęby i przetrwać. Położenie się zmieni..." |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 5 mies. temu #19269
|
W 2014-tym powinienem być 29. czerwca w Kennesaw, ale to impreza ku czci, a nie rekonstrukcja, więc chętnie wybrałbym się gdzieś jeszcze...
|
"When in the ranks of war we stood and faced the deadly hail
Our simple suits of Gray composed our only coats of mail And on those awful hours that marked the bloody battle day In memories we will still be seen a wearin' of the Gray." |
Odp: Blue & Grey Alliance - Imprezy 150-lecia 8 lata, 5 mies. temu #19272
|
Mnie też korci jakiś wyjazd, najchętniej Wilderness...
|
------------
Wygenerowano w 0.27 sekundy