Start
Forum

Welcome,
Guest
|
|
TOPIC: GIŻYN 2019
Odp: GIŻYN 2019 3 years ago #28121
|
W ubiegłym roku przeglądałem cały internet i plakat odnośnie Giżyna 2018 udało mi się odnaleźć dopiero 3 dni przed datą rozpoczęcia Giżyna.Wcześniej nigdzie informacja dotycząca Gizyna 2018 nie była umieszczona w ogólnie dostępnych mediach.Mam nadzieje że w tym roku będzie to lepiej zorganizowane.
|
The following user(s) said Thank You: Brat Szary, REZee
|
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28158
|
Brat Szary wrote:
Dzięki Pete. A zatem Chancelorsville będzie naszą bitwą. /.../ mobilizacja rekrutów i żołnierzy Przepraszam za nie do końca off-topa. W każdym razie trzeba mobilizować też marynarzy ![]() www.cbsnews.com/news/russian-destroyer-a...le-today-2019-06-07/ |
It’s not really about North and South
It’s about red, white and blue I’ll fight beside any Yankee man If he feels like I do |
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28166
|
Dzięki Wielebny za przesłane zaproszenia.
Dzisiaj zostały rozesłane do znanych mi grup i rekonstruktorów. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
The following user(s) said Thank You: Brat Szary, wielebny_Rafael
|
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28167
|
Pan Cicero potwierdził swoją obecność.
Może przenieście ten wątek z Powitalni do Imprez? |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28177
|
Co niektóre osoby podpytują o resztę informacji, czyli jak dojechać i o program.
Chris McC. niestety w tym terminie ma uroczystość rodzinną i nie przyjedzie. Mam nadzieję, że przez FB macie większy odzew. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28180
|
Wiem, że sporo marudzę, ale na plakacie z tego roku,, Giżyn 2019 ”jakoś za dużo informacji nie ma . Wątpię by on szczególnie zachęcał do wzięcia udziału w imprezie . To tak jakby na pudelku proszku do prania napisać wyłącznie ,,proszek do prania ” raczej nikt tego nie kupi. Zamiast obrazków czasami lepiej wrzucić zdjęcia z poprzednich lat, które swą dynamiką by zachęcały do wzięcia udziału w imprezie. Dziwne, że nigdy nie dajecie mapki albo planu dojazdu.Giżynów w Polsce jest kilka, a sam w ubiegłym roku wpisałem do nawigacji Gizyn i trafiłem do innego. Dwa Giżyny są bardzo blisko siebie i łatwo się pomylić. Kolejna sprawa to program. Warto wymyślić go w taki sposób by zachęcał ludzi do przyjazdu. Moim zdaniem dobrym pomysłem jest oddzielić pewną grupę rekonstruktorów i stworzyć dla nich szczególny plan. Jedni lubią piknikować, inni bawić się w wojsko. Zacząć się wzorować na imprezie z Waldurn . Do tego dochodzi problem z trzymaniem się ustalonego planu. Brakuje kogoś, kto by ta całą imprezę trzymał w ryzach. W ubiegłym roku plan był, ale nikogo nie obowiązywał. Ktoś powie mądralo jak jesteś taki mądry ,to weź się za to. Niestety w tym roku mnie nie będzie, ale może za rok chętnie bym pomógł w organizacji, jeżeli ktoś się z tym do mnie zwróci.
|
|
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28182
|
Smednir wrote:
Co niektóre osoby podpytują o resztę informacji, czyli jak dojechać i o program. Tak jak wspominałem wcześniej, to nie plakat z planem imprezy a plakat informacyjny, że Giżyn w tym roku się odbędzie, w podanym na nim terminie oraz że maszyna losująca za temat wybrała Chancelorsville. Podeślij program w wersji pl i eng to zrobię, mam szablony. |
|
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28184
|
Wyślemy szczegóły, jak je dopracujemy. Zapraszam do wątku giżyńskiego dla rekonstruktorów
|
The following user(s) said Thank You: Kagan
|
Odp: GIŻYN 2019 2 years, 11 months ago #28187
|
Rozumiem że plakat jest wyłącznie dla osób które już w Giżynie były i mają zamiar przyjechać.Osoby lub grupy które w Gizynie nie były lub o nim nie słyszały wątpię by na 2 tygodnie przed terminem nagle zdecydowały się wzięcie w niej udział.Plakaty lub informacje o imprezie w jakich najczęściej biorę udział są podawane dużo wcześniej i już na ta chwile ukazują się plakaty,informacje na temat imprez w 2020.Ale widzę światełko w tunelu w poprzednim roku do końca publicznie nie było żadnej informacji o Giżynie.Jeżeli informacje mają krążyć tylko drogą pantoflową to nie ma co się dziwić iż rekonstruktorów w Giżynie nie przybywa.
|
|
|
Time to create page: 0.31 seconds