Start
Forum

Welcome,
Guest
|
Używki z US - dla CSA i USA
(1 viewing) (1) Guest
TOPIC: Używki z US - dla CSA i USA
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 7 months, 2 weeks ago #28911
|
Jeśli stan tych rzeczy jest dobry, to jest to świetna inwestycja. Myślę, że uda się to dosyć szybko opchnąć ludziom i nawet na tym zarobić sporo
|
"And now with my latest writing and utterance, and with what will near to my latest breath, I here repeat, & would willingly proclaim, my unmitigated hatred to Yankee rule—to all political, social and business connections with Yankees, & to the perfidious, malignant, & vile Yankee race."
The following user(s) said Thank You: Smednir
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 7 months, 2 weeks ago #28914
|
Nie chcę na tym zarabiać, po prostu nadarza się okazja, abyśmy za bardzo rozsądne pieniądze dokupili trochę sprzętu. Myślę, że wiele osób mogło by na tym skorzystać.
|
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
The following user(s) said Thank You: Kagan
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 7 months, 1 week ago #28946
|
i płaszcz jest jak rozumiem i sam bym go przytulił wiec można brać
|
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 7 months ago #28970
|
Panowie, sugeruję by wstrzymać się z zakupami jeszcze ze dwa tygodnie albo i dłużej, bo kurs dolara bardzo spada i będzie można trochę zaoszczędzić. W razie czego ja już wiem co chcę z regimentala i maryland suttlera
|
"And now with my latest writing and utterance, and with what will near to my latest breath, I here repeat, & would willingly proclaim, my unmitigated hatred to Yankee rule—to all political, social and business connections with Yankees, & to the perfidious, malignant, & vile Yankee race."
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 7 months ago #28977
|
Smednir wrote:
Regimental Quartermaster: regtqm.com/home/ Dirty Billy's Hat www.gettysburgtourismworks.com/dirty-billys-hats.html The Maryland Sutler www.marylandsutler.com/?page=shop Przyjrzyjcie się ofertom i cenom i dawajcie znać co Was ew. interesuje. ![]() Za tydzień zamykamy zamówienie ![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Re: Używki z US - dla CSA i USA 7 months ago #28978
|
Pytanie ?
czekamy jak przyjdą rzeczy od USA (używki) czy zamawiamy ze sklepów z USA ? |
|
Odp: Re: Używki z US - dla CSA i USA 7 months ago #28982
|
Jedna paczka już idzie...
![]() Druga jest w przygotowaniu, i z nią mogłyby przyjść rzeczy od sutlerów. Tylko weźcie proszę pod uwagę, że jak nas poniesie fantazja, zaistnieje ryzyko oclenia przesyłki. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
Last Edit: 7 months ago by Smednir.
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 4 weeks ago #28985
|
I tego się obawiam
![]() no nic czekamy na wieści o przesyłce ![]() jak rozumiem to 2 ostatnie publikacje idą do nas ??? |
Last Edit: 6 months, 4 weeks ago by Krakers.
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 4 weeks ago #28986
|
Krakers wrote:
jak rozumiem to 2 ostatnie publikacje idą do nas ??? Niech najpierw wszystko dojdzie... ![]() |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 1 week ago #29024
|
Jeśli znalazło by się coś z używek na Wzrost 180cm, Obwód w klacie 98, W pasie 94 i Obwód głowy 58+jakieś podstawowe oporządzenie to byłbym zainteresowany
|
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 1 week ago #29032
|
Właśnie przytargałem z poczty pierwszą paczkę używek z US...
![]() - aktualizacja - W przesyłce znajduje się sprzęt od Steve W skład wchodzi: - kurtka bez podszewki z wewnętrzną kieszenią + 7 mosiężnymi guzików (Virginia), - spodnie z 6 cynowymi guzikami, - kepi (niebiesko-biała podszewka) z 2 mosiężnymi guzikami, - pasek z mosiężną klamrą stanu Virginia, - kapiszownik, - pas nośny, - pochwa na bagnet. Myślałem, że to będą jakieś używki, a to wszystkie jest NOWE (!) i nienoszone. Na pochwie od bagnetu jest jeszcze folia. Pas nośny i kapiszownik nie noszony/używany, po pieczątkach widzę że z Regimental Quartermaster. Kapiszownik i kepi wyglądają znacznie lepiej niż na zdjęciu. Kurtka bardzo fajna (podobnie jak guziki i blacha Virginii ![]() Przypominam cenę: Cena: 75$ za wszystko plus koszty przesłania (o nich niżej) - aktualizacja 2 - Okazało się że to nie jedna paczka, tylko dwie ![]() A w drugiej kolejny worek skarbów: Union gear: - a trouser, - vest, - jacket Confederate gear - 2 x shirt, - jacket Ten towar kosztował 100$ Tak na szybko: Świetne koszule i rewelacyjne guziki ![]() Obie made in US wykonane przez Caps & Kepis Fajna, jankeska kamizelka z kompletem guzików (9). Równie klimatyczna kurtka (też z kompletem guzików). Konfederacka kurtka robi wrażenie. Guziki Virginia - super. Guziki konfederackiej kurtki jak i jankeskiej kamizelki są renomowanej firmy Waterbury Buttons Com., która robi guziki dla amerykańskiej armii od 200 lat. waterburybutton.com/product/virginia-sta...gh-dome-see-02954-3/ waterburybutton.com/product/virginia-state-seal-high-dome-2/ Mam nadzieję, że właściciel kurtki odpali mi jeden ![]() Mam wrażenie że same guziki są warte połowę tego zamówienia. Do tego spodnie z porządnymi, skórzanymi szelkami (jak na zdjęciu). 132,15$ koszty przesłania |
------------
Last Edit: 6 months, 1 week ago by Smednir.
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 1 week ago #29038
|
Bierzmy to wszystko na stan regimentu. Chętnie się dołożę
|
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months, 1 week ago #29041
|
|
------------
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months ago #29050
|
uważam że najpierw sami się poubierajmy a potem resztę na stan regimentu
|
|
Odp: Używki z US - dla CSA i USA 6 months ago #29051
|
Koszulami sam jestem mocno zainteresowany
![]() no dobrze to teraz byśmy prosili naszego "magazyniera" ![]() |
The following user(s) said Thank You: Brat Szary
|
Time to create page: 0.32 seconds