Start
Forum

Welcome,
Guest
|
|
TOPIC: Linkownia
Linkownia 9 years, 9 months ago #1306
|
Proszę szanownych Kolegów o wrzucanie w tym temacie ciekawych linków - adresy stron zaprzyjaźnionych oddziałów, sprawdzonych i polecanych sprzedawców, inne ciekawe strony z naszego obszaru zainteresowań.
Chcę uzupełnić linkownię na naszej stronie, tak więc potrzebuję trochę linków ![]() |
A la guerre comme à la guerre.
|
Odp: Linkownia 9 years, 9 months ago #1315
|
Już się robi.
Na początek, trochę w kontekście naszych planów w 2013r, link do galerii przesympatycznego Thomasa Eishena: www.gettysburgphotographs.com/photogalleries.html W miarę na bieżąco, sukcesywnie, będę podsyłał kolejne. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne...
Last Edit: 9 years, 9 months ago by Smednir.
|
Odp: Linkownia 9 years, 9 months ago #1368
|
Link do Gettysburg Daily.
www.gettysburgdaily.com Bardzo fajna strona prowadzona przez gettysburskich przewodników i codziennie aktualizowana. |
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Linkownia 9 years, 8 months ago #2150
|
|
------------
Murzyn (Abraham Lincoln) do Anioła podczas mycia schodów: - Kapitalista! Pan żyjesz z wyzysku szaroczarnego luda! - A czy pan wie, że Polacy pod Grunwaldem walczyli o wolność naszą i waszą? - No, ne... |
Odp: Linkownia 9 years, 8 months ago #2160
|
Znalazłem fajny sklep z XIX wiecznyni ciuchami.
Z naszej bajki też mają ciekawe rzeczy. www.sutlers.co.uk/Sections2.html Płaszcz artyleryjski ![]() Niech mnie kule biją. Będę go miał ![]() |
|
Odp: Linkownia 9 years, 8 months ago #2161
|
to jest ten sam płaszcz co my mamy na sklepie tylko ma czerwoną podszewkę...
![]() |
Nie nęcą mnie zalety Babin,
Kobieta zdradna-Bierz ją dyabli! Kochanką moją jest karabin i klinga ukochanej szabli. |
Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3642
|
Missouri Boot & Shoe Company:
missouribootandshoe.tripod.com/index.html |
------------
Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3661
|
Dzięki Smednir.
![]() Ciekawy sposób rozmieszczenia gwożdzi na podeszwach. Podobają mi się te trzewiki ![]() |
|
Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3663
|
Link do War of the Rebellion: a Compilation of the Official Records of the Union and Confederate Armies i Official Records of the Union and Confederate Navies
ebooks.library.cornell.edu/m/moawar/index.html |
"The Confederate resistance was desperate, and the slaughter upon both sides great" -
E.P. Alexander
The following user(s) said Thank You: Greywolf
|
Re: Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3701
|
Przypomniała mi się kolejna znakomita strona zawierająca informację na temat regimentów obu walczących stron wraz ze spisem żołnierzy w nich służących
www.itd.nps.gov/cwss/ |
"The Confederate resistance was desperate, and the slaughter upon both sides great" -
E.P. Alexander |
Odp: Re: Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3709
|
A to akurat znane
![]() |
.
|
Re: Odp: Re: Odp: Linkownia 9 years, 6 months ago #3713
|
Greywolf wrote:
A to akurat znane ![]() No tak ale dobrze żeby wszystkie przydatne linki były podane w jednym miejscu ![]() |
E.P. Alexander |
Odp: Linkownia 9 years, 5 months ago #3904
|
A ja znalazłem:
www.itd.nps.gov/cwss/soldiers.cfm , Begansky proszę spojrzeć na szarżę. tylko dlaczego przeszedł na ciemną (ciemno granatową) stronę mocy) |
Chcesz świata użyć, idź do wojska służyć.
Last Edit: 9 years, 5 months ago by Powstaniec.
|
Re: Linkownia 9 years, 1 month ago #6871
|
stores.brigadesutler.com/-strse-Leather-...al/30/Categories.bok W POLSCE I TAK MACIE LEPSZE CENY:evil:
|
"NIE URODZILISMY SIE PO TO ZEBY ZYC,URODZILISMY SIE PO TO ZEBY WALCZYC"
|
Re: Linkownia 9 years, 1 month ago #6872
|
www.mountainstatesupply.com/civil-war-reproductions.html TU SA JESZCZE WMIARE DOBRE CENY:evil:
|
"NIE URODZILISMY SIE PO TO ZEBY ZYC,URODZILISMY SIE PO TO ZEBY WALCZYC"
|
|
Time to create page: 0.30 seconds