Start
Forum

Welcome,
Guest
|
Stefan Kieniewicz
(1 viewing) (1) Guest
|
TOPIC: Stefan Kieniewicz
Stefan Kieniewicz 6 years ago #22395
|
Wszyscy miłośnicy tematu znają pracę Stefana Kieniewicza "Powstanie styczniowe", Warszawa 1972. Do tej pory nikt nie był w stanie napisać czegoś lepszego o powstaniu styczniowym
![]() Właśnie się okazało, że do mojego biura zatrudnił się Mateusz Kieniewicz, wnuk Stefana, autora wspomnianej książki ![]() ![]() |
The following user(s) said Thank You: Peter
|
Odp: Stefan Kieniewicz 6 years ago #22396
|
Blue Savage wrote:
Wszyscy miłośnicy tematu znają pracę Stefana Kieniewicza "Powstanie styczniowe", Warszawa 1972. Do tej pory nikt nie był w stanie napisać czegoś lepszego o powstaniu styczniowym ![]() Właśnie się okazało, że do mojego biura zatrudnił się Mateusz Kieniewicz, wnuk Stefana, autora wspomnianej książki ![]() ![]() Fajnie mieć znanych przodków. ![]() To jednak zobowiązuje. Ciekawe czy Mateusz wie co wydarzyło się 14.02.1863 roku. ![]() |
Robię to, co lubię, lubię to, co robię.
The following user(s) said Thank You: Peter
|
Odp: Stefan Kieniewicz 6 years ago #22399
|
Szanowny przodek Mateusza był badaczem historii Polski XIX wieku
![]() ![]() Yankesie, uspokajam Cię, Mateusz ma wiedzę o powstaniu, ale bardziej interesuje go wcześniejsza historia Polski ![]() |
|
Odp: Stefan Kieniewicz 6 years ago #22403
|
Blue Savage wrote:
Szanowny przodek Mateusza był badaczem historii Polski XIX wieku ![]() ![]() Yankesie, uspokajam Cię, Mateusz ma wiedzę o powstaniu, ale bardziej interesuje go wcześniejsza historia Polski ![]() Spoko.To była wkrętka. ![]() 14.02.1863 to po prostu 14.02.1863 ![]() |
Robię to, co lubię, lubię to, co robię.
The following user(s) said Thank You: Peter, Brat Szary
|
Odp: Stefan Kieniewicz 6 years ago #22406
|
Domyślałem się, że to wkrętka, bo powstańcy raczej nie obchodzili Valentine's Day
![]() |
|
Odp: Stefan Kieniewicz 6 years ago #22413
|
Wszyscy wiemy, co wydarzyło się 14.02.1863
![]() www.shenandoahatwar.org/150-Years-Ago-To...day/February-14-1863 |
"When in the ranks of war we stood and faced the deadly hail
Our simple suits of Gray composed our only coats of mail And on those awful hours that marked the bloody battle day In memories we will still be seen a wearin' of the Gray." |
|
Time to create page: 0.20 seconds