Start
Forum

Welcome,
Guest
|
Siewierz 14.04.2013 r.
(1 viewing) (1) Guest
TOPIC: Siewierz 14.04.2013 r.
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 8 years ago #16267
|
Fotki proszę
![]() Nasza grupa w pełnym składzie czyli "9 Rota schwytała matiażnika" ![]() ![]() Pierwsza zbiórka. ![]() "Darmojedy !!!" ![]() Musztra strzelecka. ![]() Gotowość na atak powstańczej kawalerii. ![]() Oczekiwanie na atak powstańców. ![]() Z mgły wyłonili się powstańcy. ![]() Lata musztry strzeleckiej zrobiły swoje. ![]() ![]() Straty były po obu stronach. ![]() ![]() Jednak przewaga Rosjan, szczególnie ogniowa, była miażdżąca. Nawet wsparcie dwóch uzbrojonych dezerterów nie mogło im pomóc. ![]() Atak powstańców został odparty ![]() ![]() |
Last Edit: 7 years, 12 months ago by Blue Savage.
The following user(s) said Thank You: Greywolf, Kargen, yankes62, Paul Yank, Voltigeur, Rafii Blue, Pastesz, Northern volunteer, Gniewosz, haze...
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16278
|
Świetne fotki. Widać, że ciężki orzech mieli powstańcy do zgryzienia.
Mnie zastanawia tylko dlaczego " Oczekiwanie na atak powstańców." odbywało się koło sklepu "monopolowego" ![]() ![]() |
.
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16279
|
Fiu fiu
![]() Ale fotki. Super wyszły i My wyglądamy całkiem całkiem jak chłopcy malowani ![]() Szkoda, że tak krótko się strzelało do tych Powstańców, choć ich kosy grozę budziły. ![]() Jak się porówna fotki i film z TVP Katowice to widać różnicę ![]() ![]() Co do monopolowego, wódeczką nas nie częstowali, sami wypili i do bitki się wzieli, no to My pif paf i pozamiatane i jak co mieli to My wypili. ![]() |
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16280
|
Greywolf wrote:
Mnie zastanawia tylko dlaczego " Oczekiwanie na atak powstańców." odbywało się koło sklepu "monopolowego" ![]() ![]() Carskie dowództwo wie, gdzie należy ustawić sołdatów, aby utrzymywać gieroizm poprzez stały poziom "czytelnictwa" ![]() |
The following user(s) said Thank You: Kargen
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16281
|
Właśnie to ja o tym "czytelnictwie" chciałem.
Ognistobrody d-ca specjalnie awansował Karola. ![]() Ten teraz jako szarża już ze mną (zwykłą sołdatą) żadnej "książki" nie "przeczyta" ![]() |
Robię to, co lubię, lubię to, co robię.
The following user(s) said Thank You: Northern volunteer
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16282
|
Adamie Adamowiczu, ja mam okropne zaległości...i z dziką rozkoszą wezmę udział w "Wielkim Czytaniu"...mamy jeszcze zaległe pępkowe naszego pułku
![]() |
Last Edit: 7 years, 12 months ago by Mad Andrew.
The following user(s) said Thank You: yankes62
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16288
|
Na stronie siewierskiego urzędu jest już galeria. Głownie eksponują dezerterów
![]() Na szczęście nie widać twarzy jak pastwimy się i grabimy rannych i zabitych. ![]() www.siewierz.pl/siewierz/3/informacja/1069/zdjecia/#menu |
The following user(s) said Thank You: Northern volunteer
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16289
|
Jeszcze raz duże brawa dla władz i mieszkańców Siewierza. Oglądając wszystkie te zdjęcia zauważyłem duże zaangażowanie patriotyczne. Choćby te występy dzieci i młodzieży, a ekspozycja prac to mistrzostwo
![]() |
The following user(s) said Thank You: haze
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16291
|
To fakt. Widać że są ludzie którym zależy na kultywowaniu tradycji. Dzień wcześniej była na przykład gra uliczna dla młodzieży i dzieci.
|
Last Edit: 7 years, 12 months ago by haze.
The following user(s) said Thank You: Blue Savage
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16292
|
|
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16293
|
Ale ja mam ruską mordę
![]() |
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16294
|
To się nazywa pełna rekonstrukcja , Haze
![]() ![]() |
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16295
|
Yankes napisał:
Właśnie to ja o tym "czytelnictwie" chciałem. Ognistobrody d-ca specjalnie awansował Karola. Ten teraz jako szarża już ze mną (zwykłą sołdatą) żadnej "książki" nie "przeczyta" Adam, ja bym z Tobą i chłopakami nie jeden cały prywatny księgozbiór przeczytał ![]() ![]() Mam nadzieję że za jakiś czas w końcu posiedzimy w którejś z czytelni EMPIK-u (bo ja jeszcze tę "markę" z właśnie takimi przybytkami kojarzę). |
"Hold on Bill, don't shoot any more! There's father!"
Last Edit: 7 years, 12 months ago by Northern volunteer.
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16298
|
|
The following user(s) said Thank You: Blue Savage, Northern volunteer
|
Odp: Siewierz 14.04.2013 r. 7 years, 12 months ago #16300
|
Materiał fajny
![]() ![]() |
|
Time to create page: 0.33 seconds