Start
Forum

Welcome,
Guest
|
Kalendarium "Styczniowe" 2013
(1 viewing) (1) Guest
TOPIC: Kalendarium "Styczniowe" 2013
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16079
|
W zasadzie poniższa informacja dotyczy imprez, które zostały już w tym wątku wspomniane ale są także inne o których jeszcze nie pisaliśmy na forum.
Warto zajrzeć pod poniższy link - na stronę Prezydenta Rzeczypospolitej - dot. imprez rocznicowych objętych patronatem: www.prezydent.pl/rocznica-powstania-styc...nowane-uroczystosci/ W programach większości wydarzeń zostały uwzględnione rekonstrukcje. |
"Hold on Bill, don't shoot any more! There's father!"
The following user(s) said Thank You: Blue Savage
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16082
|
Northern volunteer wrote:
W zasadzie poniższa informacja dotyczy imprez, które zostały już w tym wątku wspomniane ale są także inne o których jeszcze nie pisaliśmy na forum. Warto zajrzeć pod poniższy link - na stronę Prezydenta Rzeczypospolitej - dot. imprez rocznicowych objętych patronatem: www.prezydent.pl/rocznica-powstania-styc...nowane-uroczystosci/ W programach większości wydarzeń zostały uwzględnione rekonstrukcje. Już nie żyjesz ![]() Teraz ( wiesz kto) ![]() ![]() |
Robię to, co lubię, lubię to, co robię.
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16083
|
Czasem jak czytam Szanownego Kolegi wpisy to się zaczynam cieszyć, że jestem stanu wolnego i na razie nic nie zapowiada zmiany.
Przynajmniej jak mnie nie ma co weekend, to najgorsze co może mnie spotkać po powrocie to pusta lodówka (jeśli przed wyjazdem zapomnę zrobić zakupów) ![]() |
Genialna logistyka!
"Trzeba zacisnąć zęby i przetrwać. Położenie się zmieni..." |
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16099
|
Kiedy jeszcze (dwie pijawki) synkowie byli w domu to moja osoba mało kogo obchodziła:evil:
Czy jechałem z Blu na wycieczkę raz w miesiącu czy co tydzień to wsio ryba ![]() Sytuacja zmieniła się diametralnie gdy obaj wybyli. Naraz stałem sie obiektem szczególnego zainteresowania mej żony. ![]() ![]() A co robisz a dokąd jedziesz . Dobrze że jest jeszcze pies (suk) |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16100
|
Według starego porzekadła to "z kobietą źle, ale bez niej jeszcze gorzej" i jako starszy kolega, Pasteszu, podpowiem, że coś w tym jest
![]() Yankesie62 nie bądź taki skromny. Po prostu ponownie oszalała na Twoim punkcie ![]() ![]() |
.
The following user(s) said Thank You: Pastesz
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 10 months ago #16103
|
Yankes napisał:
Sytuacja zmieniła się diametralnie gdy obaj wybyli. ... nooo Adaś, w takim razie powinieneś zmienić tę sytuację i uzupełnić "stany osobowe" w domowych pieleszach. Przecież ciągle z Ciebie jeszcze kawał chłopa! ![]() |
"Hold on Bill, don't shoot any more! There's father!"
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 7 months ago #18024
|
Jesteśmy zaproszeni na powstańczą imprezę do Zduńskiej Woli (13 października)
![]() |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 7 months ago #18025
|
Zaproszeni. Pewnie jako VIP-y
![]() Czy może jako tfu ruskie ![]() |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 7 months ago #18028
|
Wodzu - podeślesz namiary tradycyjnie
![]() |
A czy ty zapłaciłeś już podatek BAT od swojego niewolnika?!
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18245
|
Aby temat nie umknął przypominam!
9 Rota weźmie udział w rekonstrukcji jednej z największych bitew Powstania Styczniowego w Panasówce (okolice Lublina) w sobotę 07.09.13. W bitwie wzięło udział ok. 1200 żołnierzy po stronie polskiej i ponad 3000 po carskiej. |
Nareszcie w "dobrym" towarzystwie!
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18246
|
Peter wrote:
Aby temat nie umknął przypominam! 9 Rota weźmie udział w rekonstrukcji jednej z największych bitew Powstania Styczniowego w Panasówce (okolice Lublina) w sobotę 07.09.13. W bitwie wzięło udział ok. 1200 żołnierzy po stronie polskiej i ponad 3000 po carskiej. Peter. Dzięki za przypomnienie że i tym razem dostając "łomot" mamy podnosić morale wśród powstańców i zgromadzonej gawiedzi. ![]() |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18247
|
Przeklejam program imprezy z grupy Panasówka z FB:
SZCZEGÓŁOWY PLAN IMPREZY: 6.09.2013 r. piątek 16.00 – Otwarcie punktu kwaterunkowego w Panasówce (Gajówka przy trasie Zwierzyniec – Biłgoraj). 19.00 – kolacja 7.09.2013 r. sobota 7.00 – Śniadanie dla grup, które przyjechały w dniu 6.09.2013 sobota 8.00 – Rekonesans placu działań w czasie inscenizacji 9.00 – Zbiórka grup rekonstrukcyjnych, omówienie scenariusza i sposobu działania na polu bitwy 11.00 – Oficjalne rozpoczęcie uroczystości przy pomniku na Wzgórzu Polak. 12.00 – Początek inscenizacji 13.30 – Zakończenie inscenizacji – prezentacja oddziałów |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18248
|
|
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18259
|
Wybaczcie - zapytam tu a nie w TARGOWISKU bo dotyczy to tylko osób jadących na Panasówkę.
Otóż czy ma ktoś potencję załatwienia bądź może posiada nadprogramowe kapiszony 4.0 lub 4.7 do mojego Kentucky? Nie mogę wygooglac czy to się już da kupić w Krakowie? Dzięki za porady bądź pomoc... |
|
Odp: Kalendarium "Styczniowe" 2013 7 years, 5 months ago #18260
|
Jak ubierzesz mundur Pastesza, dostaniesz gratis kapiszony 6-tki
![]() |
|
Time to create page: 0.31 seconds